Pihka parantaa

 

Kuusen haavapihka on laajasti antimikrobista ja tepsii jopa MRSA-bakteeriin. Pihkassa on satoja yhdisteitä ja antimikrobisten ominaisuuksiensa lisäksi se vähentää tulehdusreaktioita ja auttaa ihoa uusiutumaan – eli haavaa umpeutumaan. Pihka on parantanut ihmisten iho-ohgelmia jo tuhansia vuosia ympäri maailmaa Egyptistä Amerikkaan, ja tällä vuosituhannella sen vaikutukset on tutkimuksinkin todettu. Parantava ja suojaava vaikutus perustuu pihkan sisältämiin hartsi- ja p-kumarihappoihin sekä lignaaneihin.

Pihkasalva siis nopeuttaa haavojen paranemista ja suojaa niitä, kuten kuusillakin. Sitä kannattaa laittaa haavoihin ohuelti kerran–pari päivässä. Pihkasalvaa on kuitenkin käytetty moneen muuhunkin kuin haavoihin:

pihkasalvapurkkeja- palovammat
- auringonpolttamat
- hyönteisten pistot ja puremat
- poskiontelontulehdus
- akne
- kovettumat kantapäissä tai käsissä
- sieni-infektio (esim. varpaitten välissä tai kynsissä)
- syylät (vaatinevat kärsivällisyyttä)
- peräpukamat
- herpes
- ruusu
- makuu- ja painehaavat
- atooppinen iho
- psoriasis
- tatuointien jälkihoito

 

Jossain sanotaan pihkasalvan jopa auttavan kireisiin lihaksiin. Eihän kokeilu kovin paljon maksa, jos muu ei auta! Silloin kannattaa laittaa yötä vasten ja laittaa tarpeeksi hihaa tai lahjetta, että liinavaatteet säästyvät salvalta. Syyliin ja kovettumiin olen itse laittanut salvaa vain suihkun jälkeen 2–3 päivän välein, ja tuloksia on tullut, kun on tarpeeksi pitkään jaksanut salvailla. Muistaakseni kolmessa kuukaudessa itseltäni hävisi jalkapohjasta syylä tyystin. Tätini sukulaisen psoriasiksen vaivaamiin käsiin ei ollut mikään voide tepsinyt, mutta tekemäni pihkasalva auttoi muutaman päivän käytön jälkeen, muutaman kerran päiväkäytöllä. Pihkasalva sopii hyvin myös lemmikeille haavojen paranemista nopeuttamaan, sillä tuote on myrkytön – onhan pihkaa ennen vanhaan käytetty purukuminakin!

Teen pihkasalvaa perinteisellä lämmitysmenetelmällä luomurypsiöljyyn. Salvaani saa tehtynä joko kotimaiseen mehiläisvahaan (ostan torimyyjältä), tai kandelillavahaan, joka on vegaanista mutta tuontitavaraa. Hartsiallergikoille tuotteeni ei sovi; jos ei tiedä onko sellainen, kannattaa ensimmäisellä kerralla varalta kokeilla vain pienelle alueelle, jotta selviää onko itse herkkä hartsille. Minulta voi pyytää erikseen myös mehiläisvahaan tehtyä ja hunajalla terästettyä pihkasalvaa – teen sellaista jo yhdelle tilaajalle.

Pihkasalvani sisältää (INCI): kuusenpihka (Picea abies resin), luomurypsiöljy (Brassica rapa oil), mehiläisvaha (Cefa flava) TAI kandelillavaha (Euphorbia cerifera wax).

 

 

 

» Ota yhteyttä!

Tarkastuta tai käännätä

  • tiedotteet
  • mainokset
  • lopputyöt
  • esitelmät
  • käsikirjoitukset
  • verkkosivut
  • kirjeet
  • artikkelit

Yhteystiedot

Babel Koi // Emmi Seppänen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
050 572 4079
Babel Koi Facebookissa  emmi seppanen